TakeNode afbeelding

Blijf de baas over je content

In de jungle van auteursrecht, Europese regelgeving en servicevoorwaarden, ben je zo verdwaald. En als je zelf niet aangeeft wat jouw voorwaarden zijn, zet je jezelf onbedoeld buitenspel. Een TakeNode (www.takenode.org) helpt je om jouw eigen digitale creaties met de wereld te delen.

Wat is een TakeNode?

Op TakeNode.org vind je een online tool waarmee je op je smartphone, tablet of computer in minder dan een minuut je creatieve werk beschermt. Een TakeNode is te vergelijken met een uniek digitaal certificaat van eigenaarschap. Bij het aanmaken van het certificaat, bepaal je onder welke voorwaarden jij je creaties wilt delen.

Maak je voorwaarden kenbaar

Bij het uploaden van je werk naar je favoriete online platform, stuur je de TakeNode informatie mee. Daarnaast en alleen als je dat wilt, komt jouw unieke certificaat in een publiek online register gehost door Vereniging Open Nederland, zodat iedereen de geldigheid en inhoud ervan kan checken.

Zorg goed voor je content

Aan de hand van je unieke TakeNode, kunnen digitale platformen aantonen dat je toestemming hebt gegeven voor het hosten. Dit kan voorkomen dat jouw content onterecht offline wordt gehaald. Je stelt platforms en bezoekers in staat om je creaties te behandelen zoals jij het wilt.

Dus voordat je upload, leg je werk vast op TakeNode!

TakeNode wordt mogelijk gemaakt door Vereniging Open NederlandSIDN FondsCultuur EindhovenYURR.studioIRMA en Signicat.


Geplaatst

in

,

door

Tags: