Lisette Kalshoven
Afgevaardigde Internationale raad Creative Commons

De wereld wordt beter als we delen. Ik ben sinds 2013 actief betrokken bij Creative Commons in Nederland en daarbuiten. Dat deed ik eerst voornamelijk vanuit mijn werk bij denktank voor maatschappelijke vooruitgang Kennisland. Daar hielp ik de erfgoedsector collecties zo open mogelijk beschikbaar te stellen. Ook heb ik me daar hard gemaakt voor meer en beter open onderwijs in Nederland. Mijn grootste aandachtspunt is auteursrechtenhervorming geweest. Via de COMMUNIA Association lobbyde ik jarenlang – samen met internationale partners – voor een beter en flexibeler auteursrecht in Brussel.

Binnen Creative Commons Nederland mag ik ons chapter vertegenwoordigen binnen de International Members Council, en neem ik plaats in de Executive Committee van die council. Dit wil zeggen dat ik boegbeeld ben van de belangen van Nederland in de Council, en adviseer en actie onderneem over hoe we de wereldwijde Creative Commons-community kunnen laten groeien.

Vanaf maart 2019 werk ik als senior projectmanager bij Open State Foundation, en draag ik zo bij aan een transparantere digitale overheid.

Portretfoto door Sebastiaan ter Burg / CC BY 2.0