Home > Algemeen > #ILOVEFS

Valentijnsdag is een dag waarop we de mensen die we liefhebben extra aandacht geven. Vaak wordt hierbij gedacht aan romantische partners, maar er zijn ook andere mensen die we liefhebben, zoals onze familie en dierbaren. Soms hebben we mensen lief zonder dat we het doorhebben.

I LOVE FREE SOFTWARE

Op 14 februari besteed Open Nederland speciaal aandacht aan een groep mensen die we liefhebben zonder dat we ze allemaal kennen. De grote groep van mensen die dagelijks (onbetaald) bijdragen aan free en open source software projecten. Deze mensen houden code up-to-date, zorgen dat onze interacties met technologie veilig blijven en helpen ons elkaar te bereiken.

Free and open source software zit in alle aspecten van ons dagelijks leven. Onze Android telefoon hebben een open source besturingssysteem de meeste websites die je bezoekt zijn gehost op servers die open source producten gebruiken, veel nieuwe AI-toepassingen worden gemaakt in TensorFlow, etc. Deze worden deels gebouwd door ontwikkelaars die gezamenlijk werken aan een zo goed mogelijk product.
Aan deze ontwikkelaars en andere bijdragers, bedankt voor al jullie werk en passie!

Deel ook je liefde voor deze mensen? Deel dan wat liefde met de hashtag #ilovefs

#ilovefs is een initiatief van de Free Software Foundation Europe