Home > Algemeen > Wikipediaan Edo de Roo ontvangt koninklijke onderscheiding

24 april 2020 – Edo de Roo is vandaag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Edo (Gebruiker:Edoderoo) is al 15 jaar actief op de Nederlandstalige Wikipedia en zet zich zo in voor het delen van vrije kennis op Wikipedia en andere Wikimedia-projecten.

Edo werkt sinds 2005 ongeveer 15 uur per week aan de online encyclopedie en heeft hij een kleine 3 miljoen bewerkingen gedaan op Wikimedia projecten. Dit vertaalt zich o.a. naar 2239 nieuwe Wikipedia artikelen, 2.822 foto’s voor Wikimedia Commons, en 44 miljoen bewerkingen op de databank Wikidata met behulp van zelfgeschreven scripts. 

‘[…] Wikipedia [is] ook in Nederland voor veel mensen één van de belangrijkste bronnen van informatie. […] Het is heel terecht dat een gedreven Wikipediaan als Edo de Roo erkenning krijgt voor zijn werk.’ 

Sandra Rientjes, Directeur Wikimedia Nederland

Naast Edo zijn er wereldwijd vele duizenden vrijwilligers die actief werken aan het bijeenbrengen en verspreiden van vrije kennis via Wikimedia-projecten als Wikipedia. Open Nederland maakt als netwerkorganisatie verbindingen tussen de verschillende domeinen van open, waaronder open kennis. De community van Wikimedia is een van de belangrijkste voor vrij toegang tot informatie, kennis en cultuur.

Bijdragen aan Wikipedia

Iedereen kan bijdragen aan Wikipedia. Voor wie snel aan de slag wil is er een praktische handleiding beschikbaar op de website van Wikimedia Nederland. De handleiding is in boekvorm verkrijgbaar bij de betere boekhandel of te downloaden via Wikimedia Commons

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*