Home > Alle projecten > Open Overheid

De Open Overheid beweging werkt aan een transparante overheid en een overheid die het publiek zoveel mogelijk toegevoegde waarde laat genereren uit door overheid betaalde producties.

Een overheid die transparant is, is een overheid die verantwoording kan afleggen over activiteiten en beleid. Dit is een een belangrijk kernpunt van de Nederlandse parlementaire democratie. Leden van Open Nederland die werken aan een Open Overheid maken zich hard voor inzicht in de activiteiten van onze overheid.

Wat met publieke middelen betaald is moet ook publiek (her)bruikbaar zijn. In Nederland wordt onderzoek en dataverzameling op regelmatige basis door de overheid gefinancierd. Doordat deze creaties met publieke middelen betaald worden is Open Nederland ervan overtuigd dat deze creaties ook publiek (her)bruikbaar moeten zijn. Dit betekent dat ze open gelicenseerd zijn en in een machine leesbaar formaat gepubliceerd worden.

Hulp nodig?

Open Nederland verbindt expertise en ervaring met betrekking tot Open Overheid. Zoek in onze ledenlijst voor mensen die actief zijn in deze sector.