Vereniging

Vereniging Open Nederland bevordert samenwerking rondom en gebruik van Creative Commons en Open Source Licenties, en Open Werkwijzen.

Vereniging Open Nederland heeft tot doel het bevorderen van toegang tot informatie, kennis en cultuur welke voor iedereen beschikbaar is en dit materiaal kan gebruiken, bewerken en delen voor alle doeleinden, hoogstens onderworpen aan eisen die de herkomst en openheid van het materiaal behouden.

Open Nederland bestaat uit een landelijk netwerk van makers, adviseurs en ondernemers die de missie van Creative Commons in Nederland onderschrijft.

Het bestuur van Open Nederland bestaat uit:

Open Nederland is als organisatie lid van het Internationale Creative Commons netwerk. Dit betekent dat we organisatie houden aan de Creative Commons Network Charter.

Creative Commons Chapter

Open Nederland ondersteunt Creative Commons Nederland. Creative Commons Nederland heeft een eigen onafhankelijke Chapter Lead en Global Council Representative:

Om de naam van Creative Commons in Nederland te voeren moet je lid zijn van het Creative Commons Global Network. Een groot aantal van onze leden mag Creative Commons in Nederland vertegenwoordigen.